Thematours

Wil je meer weten over een bepaald type huis of over hoe een maatregel is toegepast in een woning? Schrijf je dan in voor een online thematour! Hierbij geeft de huiseigenaar vanuit zijn eigen ervaring een presentatie over een bepaald thema of type woning, en is er genoeg ruimte om vragen te stellen. Er zijn 6 - 8 plekken per thematour, dus schrijf je snel in! Of bekijk de verdere uitleg > 

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe thematours?
Houd deze pagina in de gaten of geef je interesse door en ontvang een uitnodiging.

Actuele thematours

Hieronder vind je een overzicht van de actuele thematours. Schrijf je in voor de thematour die jou interessant lijkt.

 

Thematour
isolatie
Omschrijving

Hoe kun je isoleren met natuurlijke materialen? De huiseigenaar vertelt hoe en waarom hij dat deed in zijn jaren '30-woning, met onder meer vlasdekens, houtvezelplaten, leem en celluloseplaten. Ook laat hij de infraroodpanelen zien. Meer weten? Lees verder of schrijf je in!

Aantal beschikbare plaatsen
Nog 1 van 8 plaatsen beschikbaar
Inschrijven
13 april 2021 19:30
Thematour
Warmtepomp
Omschrijving

Dit jaren ’80-huis is aardgasvrij en bijna energieneutraal. Benieuwd hoe een warmtepomp of -boiler werkt, en hoe je het juiste vermogen voor jouw huis bepaalt? Deze huiseigenaar vertelt hier uitgebreid over, welkom!

Aantal beschikbare plaatsen
Vol, inschrijven is niet meer mogelijk.
14 april 2021 19:30
Thematour
Aardgasvrij
Omschrijving

De huiseigenaren willen met hun jaren '70-woning van het gas af. Tijdens de thematour delen zij over hun keuzes voor maximale isolatie, plafondverwarming en toch nog een gasgestookte cv. Ook geven zij inzicht in gemaakte kosten, wat er bij komt kijken en de interactie met de buurt. Van harte welkom!

Aantal beschikbare plaatsen
Nog 4 van 6 plaatsen beschikbaar
Inschrijven
14 april 2021 19:30
Thematour
Isolatie
Omschrijving

Hoe kun je flink besparen op je energierekening in een jaren '70-woning? Door te isoleren, in combinatie met een hybride warmtepomp en zonnepanelen. In deze thematour laat de huiseigenaar zien hoe zij dat heeft aangepakt, met onder meer isolatie van spouw, vloer, dak en de eensteense garagemuur. Van harte welkom!

Aantal beschikbare plaatsen
Nog 2 van 6 plaatsen beschikbaar
Inschrijven
15 april 2021 19:30
Thematour
Stap voor stap
Omschrijving

Deze huiseigenaren zetten binnen hun budget al veel stappen richting een klimaatneutraal huis. Het begon met triple glas, isolatie en een uitbouw met groendak, later volgde een hybride warmtepomp en kortgeleden een elektrische auto. Zij delen graag hun verhaal!

Aantal beschikbare plaatsen
Vol, inschrijven is niet meer mogelijk.
15 april 2021 19:30
Thematour
Beverwijk
Omschrijving

De huiseigenaar wilde dit oude pand graag klaar maken voor de toekomst. Het huis heeft een hybride warmtepomp, balansventilatie met warmteterugwinning en er is gewerkt met ecologische materialen. Tijdens de thematour deelt zij graag hoe zij het verbouwproces aanpakte, het contact met de aannemers en de keuzes die zij maakte. Van harte welkom! 

Aantal beschikbare plaatsen
Nog 6 van 6 plaatsen beschikbaar
Inschrijven
25 april 2021 14:00

 

Eerdere thematours

Hieronder vind je een overzicht van de eerdere thematours in Nederland.

 

Thematour
Utrecht
Appartement aardgasvrij, Utrecht
Omschrijving

Dit jaren 30-appartement op de begane grond is volledig van het gas af. Tijdens de thematour deelt de huiseigenaar zijn ervaring met de warmtepomp en warmtepompboiler, het balansventilatiesysteem met wtw en laat hij zien hoe hij de wand en vloer heeft geïsoleerd. Interesse? Welkom bij de thematour!

12 april 2021 19:30
Thematour
Koekange
Wegens succes herhaald: Strobouw in houtskelet, Koekange
Omschrijving

Geïnteresseerd in natuurlijke materialen voor bouw en/of isolatie? Schrijf je dan in voor deze thematour. Er is bewust gekozen voor ecologische dampopen materialen. De woning is gebouwd met strobalen in houtskelet. Tapwater en verwarming komen van een pellet-cv in combinatie met een zonneboiler. Welkom!

12 april 2021 19:30
Thematour
Velp (Rheden)
Energieneutrale jaren '50-woning, Velp (Rheden)
Omschrijving

Deze jaren '50-woning wordt verwarmd door een warmtepomp met bron (water/water) en als extra een sfeerhaard op propaangas. Energie komt van in het dak geïntegreerde zonnepanelen, er is ventilatie met warmteterugwinning en het toilet spoelt met regenwater. Benieuwd naar deze maatregelen? Schrijf je in!

10 april 2021 14:00
Thematour
Ede
Aardgasvrije jaren '80-woning, Ede
Omschrijving

Hoe krijg je een 30 jaar oude woning energieneutraal? De huiseigenaren geven uitleg over het verbouwproces en de genomen maatregelen: maximale hoeveelheid zonnepanelen, extra isolatie, triple glas, een lucht/water-warmtepomp en balansventilatie met warmteterugwinning. Welkom! 

10 april 2021 14:00
Thematour
Meppen
Bouwen met strobalen, Meppen
Omschrijving

Dit huis is gebouwd met strobalen en leem, en is niet aangesloten op het elektriciteitsnet. Stroom wordt opgewekt met zonne-energie en in de winter een agregaat. "Een niet-alledaags huis, met inspiratie voor alledaagse mensen", aldus de huiseigenaren. Zij beantwoorden graag al je vragen tijdens de thematour!

10 april 2021 10:00

Ideeën thematour doorgeven

 

Interesse thematour doorgeven

Geef aan ons door in welk thema jij geïnteresseerd bent. Dan proberen wij een tour met dit thema in jouw buurt daadwerkelijk te organiseren. Meer informatie >