Gemeente Wageningen
De gemeente Wageningen doet mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route. Hieronder vindt u een overzicht van duurzame woningen en andere gebouwen. Klik op een woning voor meer informatie, laat u inspireren door de voorbeelden of stel een vraag aan de huiseigenaar. Jaarlijks kunt u in het najaar ook op bezoek bij een duurzaam huis. Een aanrader voor iedereen die zich wil oriënteren op duurzaam en energiezuinig wonen!
De Nationale Duurzame Huizen Route is op zoek naar duurzame huizen in Wageningen. Goed geïsoleerde huizen, zonnepanelen, zuinige HR-ketels, gebruik van natuurlijke materialen; elke ervaring is bruikbaar om een ander op weg te helpen. Heeft u ervaring met het duurzamer maken van uw woning? Meld uw huis aan en inspireer anderen!
Blijf op de hoogte. Ontvang de nieuwsbrief!
Genomen maatregelen in een jaren 30 woning:
- Isoleren met zoveel mogelijk natuurlijke materialen, oa Schapenwol, Metiss en Hennep
- Douche WTW
In 2015 kochten we een jaren '30 huis met flink achterstallig onderhoud. De verbouwing is meteen rigoureus aangepakt en we hebben direct verregaande energiezuinige maatregelen getroffen.
Nieuwbouw woning met dak-, spouw- en vloerisolatie, drievoudig glas, hybride warmtepomp
In 2014 is verbouwing uitgevoerd met als doel energiebesparing, comfortverhoging en besparing toekomstig onderhoud.
Afgelopen jaar is deze hoekwoning uit 1983 nul-op-de-meter-gemaakt. Er is een warmtepomp geplaatst en vloerverwarming aangelegd.
Jaren '90 hoekwoning met dak-, wand-, spouw- en vloerisolatie, HR++ glas en milieuvriendelijk erf
De status "energie neutraal" is nog niet helemaal bereikt. We zijn nog aan het bouwen.
Nieubouw en Renovatie, zeer energiezuinig, vloerverwarming, PV, vegetatiedak, WTW, collectieve warmtevoorziening, electrisch rijden en laden.
Het betreft een vrijstaande woning van bouwjaar 1970 met een huidig label van net een C die gefaseerd wordt aangepakt met als uiteindelijk doel een goed A-label tot 0 op de meter.
Jaren '70 woning met vloerisolatie, HR++ glas en zonnepanelen
Rijksmonument, geheel duurzaam gerestaureerd en herbestemd. Was een gymnastiekzaal en tekenzaal. Het zijn nu twee appartementen.
Woning, gemeentelijk monument met steensmuren.
Zeer energiezuinige tussenwoning met o.a.
- Bodem/water warmtepomp
- Vloerverwarming
- Zonnepanelen
Het is een oud gebouw van Wageningen Universiteit, met twee woningen op de begane grond en daarboven een oude bibliotheek, inmiddels als kantoor in gebruik.
Hoekwoning uit 1961 is in 2016 verbouwd en uitgebreid tot een gasloze, energieneutrale woning. Extra verdieping toegevoegd.
Duurzaam wonen in een gemeentelijk monument, kan dat? Wij hebben de uitdaging opgepakt. Wij wonen in het voormalige gebouw van het laboratorium voor landbouwscheikunde in Wageningen.
In 2013 hebben wij ons huis verbouwd en energieneutraal gemaakt met een combinatie van maatregelen in het kader van de trias energetica.
Energieleverende, gasloze woning, aan binnenzijde zeer goed geïsoleerd. Luchtwarmtepomp en zeer lage temperatuurverwarming.
Het huis is gebouwd in 1954 als kleine vrijstaande Bouwfondswoning, begin jaren '70 uitgebreid.
Duurzame woning aan de rand van Wageningen. Het is een passiefwoning, wat betekent dat deze woning vrijwel zonder verwarmingsinstallatie warm wordt zo goed is deze woning geïsoleerd.
Twee-onder-een-kap woning die in de basis niet energie zuinig is, echter door kleine wijzigingen toe te passen is het al veel verbeterd. Zeker i.c.m.
In 1995 gold deze woning als zeer zuinig en milieu-vriendelijk gebouwd (voldeed bijv.
Nulenergiewoning uit 1900 met o.a.
- Dak-, wand- en vloerisolatie
- Vloerverwarming
- Zonnepanelen
- Milieuvriendelijk erf
Renovatiewoning: energiecentrale. Het huis is vrijstaand en in 1949 gebouwd. Wij wonen er vanaf 1986.
Ons huis is vrijwel energie-neutraal voor ALLE energie (ook verwarming) tijdens de duurzame huizenroute. Dat hebben we gedaan door 68 dunnefilmpanelen te leggen op 3 daken (ook een NNW-dak), een St
Woonhuis uit 1974 gerenoveerd in 2015 met als doel het huis te verduurzamen. Er is gekozen voor een aard-warmtepomp met laagtemperatuur verwarming (vloerverwarming en convectoren).
Jaren '50 woning met een voor die tijd moderne en energiebewuste vormgeving: grote ramen op het zuiden en kleine ramen op het noorden. Renovatie in 2014 van energielabel F naar A++ met o.a.
Ecodorp Wageningen experimenteert met zelf gebouwde woningen, veelal mobiel, die een gepaste ecologische voetafdruk mogelijk maken
- 1 van 2
- volgende ›