Gemeente Houten
De gemeente Houten doet mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route. Hieronder vindt u een overzicht van duurzame woningen en andere gebouwen. Klik op een woning voor meer informatie, laat u inspireren door de voorbeelden of stel een vraag aan de huiseigenaar. Jaarlijks kunt u in het najaar ook op bezoek bij een duurzaam huis. Een aanrader voor iedereen die zich wil oriënteren op duurzaam en energiezuinig wonen!
De Duurzame Huizen Route is op zoek naar duurzame huizen in Houten. Goed geïsoleerde huizen, zonnepanelen, zuinige HR-ketels, gebruik van natuurlijke materialen; elke ervaring is bruikbaar om een ander op weg te helpen. Heeft u ervaring met het duurzamer maken van uw woning? Meld uw huis aan en inspireer anderen!
Blijf op de hoogte. Ontvang de nieuwsbrief!
Duurzame CPO wonng in een ecowijk
Wij hebben een zeerg oed geisoleerde houtskelet woning (dikke muren met houtwol isolatie en tripple glas).
De tussenwoning is voorzien van spouwmuurisolatie, vloer- en dakisolatie, dubbel glas (HR+/++), een HR-ketel (Brink) hete luchtverwarming en op het dak liggen 10 zonnepanelen (2450 Wp).
Het is geen woonhuis, maar een gebouw dat beschikbaar is voor alle bewoners in Mandora.
Nieuwbouwwoning (oktober 2016) met HR+++ ramen, extra muur- en dakisolatie, grondwarmtepomp inclusief laagtemperatuurs vloerverwarming in de gehele woning en boiler (aangesloten op warmtepomp), bal
Woning met inpandige 'werkruimte'voor eigen bedrijf in de ecowijk Houten.
Energiebesparing t. o. v. vorige woning ca 98 %
Met duurzame materialen gebouwde tussenwoning (in ecowijk) zonder gas, met warmtepomp en zonnepanelen.
Gasloze hoekwoning uit 1983. Uitgebouwd in 2008. Op de woning zijn elf zonnepanelen aangebracht en daarnaast liggen er nog zes bij een energiecöoperatie.
Woning met zonnepanelen en HR glas
Moderne tussenwoning uit 2016 in de ecowijk Mandora in Houten.
Deze tussenwoning met "aangebouwd trappenhuis" is typerend voor de wijk De Poorten. Het huis wordt verwarmd met hetelucht.
Nieuwbouw in ecowijk Mandora
Duurzame materialen, warmtepomp, balansventilatie, zonnepanelen, leemstuc, sedum op platdak, meer dan nul op de meter.
De vrijstaande woning uit 2004 is verder verduurzaamd. Zo zijn er 21 zonnepanelen, een warmtepomp (lucht/water) en een zonneboiler geplaatst.
Bestaande 2-onder-1 kap woning bouwjaar 1985 met een energieneutrale oplossing (NOM).
Stap voor stap ben ik ons rijtjeshuis aan het renoveren. Eerst een schuur gebouwd met 12 zonnepanelen, daarna een uitbouw. Beneden alle binnenmuren eruit en WC verplaatst.