Gemeente Bunnik
De gemeente Bunnik doet mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route. Hieronder vindt u een overzicht van duurzame woningen en andere gebouwen. Klik op een woning voor meer informatie, laat u inspireren door de voorbeelden of stel een vraag aan de huiseigenaar. Jaarlijks kunt u in het najaar ook op bezoek bij een duurzaam huis. Een aanrader voor iedereen die zich wil oriënteren op duurzaam en energiezuinig wonen!
De Duurzame Huizen Route is op zoek naar duurzame huizen in Bunnik. Goed geïsoleerde huizen, zonnepanelen, zuinige HR-ketels, gebruik van natuurlijke materialen; elke ervaring is bruikbaar om een ander op weg te helpen. Heeft u ervaring met het duurzamer maken van uw woning? Meld uw huis aan en inspireer anderen!
Blijf op de hoogte. Ontvang de nieuwsbrief!
Hoekwoning uit 1965, uitgebouwd in 1988. Eerste ronde verduurzaming in 2002/2003 en 2e ronde in 2017. Alle isolatie naar ca.
De woning is in de deel van een monumentale boerderij
Jaren '70 rijwoning op weg naar energieneutraal. Sinds najaar 2020 ook aardgasvrij dankzij een een luchtwarmtepomp. Begonnen met extra dakisolatie en 3 kW zonnepanelen op het dak.
Energie neutraal huis (bungalow) uit 1970. In 2018 zijn een aantal maatregelen genomen,en om het huis energie neutraal te maken door:
We zijn stap voor stap bezig geweest met het verbeteren van ons 1979 hoekhuis naar een energieneutraal huis. In 2018 all-electric en NOM geworden.
Warmtepomp met aardwarmte, vloerverwarming, van het gas af, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen
Dit huis uit 1986 is eind 2013/begin 2014 gerenoveerd en voorzien van nieuwe HR-ketel, WTW-ventilatie, zonneboiler, zonnepanelen, HR++ glas, zuinige verlichting en zuinige keukenapparatuur.