Gemeente Amsterdam
De gemeente Amsterdam doet mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route. Hieronder vindt u een overzicht van duurzame woningen en andere gebouwen. Klik op een woning voor meer informatie, laat u inspireren door de voorbeelden of stel een vraag aan de huiseigenaar. Jaarlijks kunt u in het najaar ook op bezoek bij een duurzaam huis. Een aanrader voor iedereen die zich wil oriënteren op duurzaam en energiezuinig wonen!
De Nationale Duurzame Huizen Route is op zoek naar duurzame huizen in Amsterdam. Goed geïsoleerde huizen, zonnepanelen, zuinige HR-ketels, gebruik van natuurlijke materialen; elke ervaring is bruikbaar om een ander op weg te helpen. Heeft u ervaring met het duurzamer maken van uw woning? Meld uw huis aan en inspireer anderen!
Blijf op de hoogte. Ontvang de nieuwsbrief!
Wij wonen in woonboot Piet. Daar hebben we in 2017 een sedum dak op laten leggen. Jammergenoeg kunnen we dit zelf niet zien, maar de buren die er op uitkijken zijn er blij mee.
Dit gemeentemonument is rond de jaarwisseling geheel gerenoveerd waarbij de gebouwschil van isolatie is voorzien. Toen is ook gekozen voor koken op inductie.
Tussenwoning 320 m2 uit 1898; we hebben veel ervaring met energiebesparing en reeds diverse maatregelen genomen, waaronder dakisolatie, zonnepanelen, een zonneboiler en een hybride warmtepomp. Het
Vereniging Ons Dorp Amsterdam heeft in 2012 de selectieprocedure van Stadsdeel West gewonnen om het voormalig schoolgebouw in de Elisabeth Wolffschool op een zo duurzaam mogelijke manier te verbouw
Ons Dorp Amsterdam.
Het Polderhuis is vergaand verduurzaamd zonder dit gemeentemonument aan te tasten; wandtemperatie en een warmtepomp zorgen voor een laag energiegebruik (1348 kWh in 2017-2018) voor verwarming.
We wonen in een Groninger Bol uit 1910. Het schip is vanaf 2009 opnieuw ingetimmerd, het dak is vernieuwd en er staat een nieuwe stuurhut op.
19e eeuwse school in de binnenstad van Amsterdam is getransformeerd in hypermoderne gezinsappartementen.
Vereniging Ons Dorp Amsterdam heeft in 2012 de selectieprocedure van Stadsdeel West gewonnen om het voormalig schoolgebouw in de Elisabeth Wolffschool op een zo duurzaam mogelijke manier te verbouw
Restauratie voorhuis uit 1723-1730 met gebruik van natuurlijke materialen. Dak- en gevelisolatie (binnenkant) met schapenwol. HR+-glas en voorzetramen. Funderingsherstel.
Na verwijdering van 2 Pelgrim gaskachels en 2 schoorsteenmantels zijn 2 Easy Infrarood panelen, elk 800Watt, bevestigd aan het plafond.
Wij wonen op een woonboot. Sinds november 2018 wekken wij (al) onze stroom op via 32 zonnepanelen op het dak. We hebben een warmte water pomp en 2 boilers.
Appartement uit 1924, 78 m2 op 3e en 4e etage, in 1998 opgeknapt met goede isolatie en groen dak door Stadgenoot. In 2019 aardgasvrij gemaakt met Thuisbaas. (infrarood, heater, inductie).
Dit Rijksmonument uit 1657 is in 2014 verduurzaamd zonder het gezinsleven met een grote verbouwing op zijn kop te zetten. Bovendien was er in 2005 grootschalig gerenoveerd.
Plaatsing lucht-water warmtepomp na extra isolatie van het huis met PIR platen, drowa isolatiechips in de kruipruimte en HR++beglazing.
Groot woonschip (voormalige viskotter uit 1958) is in 2017 in eigen beheer volledig verbouwd tot energieneutrale woning, met warmtepomp (water-water), WTW luchtventilatie, pv-panelen, zonneboiler,
Onder begeleiding van Ecoreach hebben we onze woning op ecologische wijze gerenoveerd en geïsoleerd. De buiten muren zijn voorzien van 10 cm houtvezel isolatie.
Wij hebben een dubbele benedenwoning uit 1910 met achtertuin en tuinhuisje. We hebben een duurzaam meerjaren onderhoudsplan (D-MJOP). We zijn in ons huis met isolatie bezig (o.a.
In ons nieuwbouwhuis was al voorzien van hoogwaardige isolatie, vloerverwarming en een hybride warmtepomp.
Redelijk nieuw huis: gebouwd in 2015, dus goed geïsoleerd, dubbel glas, hybride warmtepomp, lage temperatuur vloerverwarming, 14 zonnepanelen (daarmee netto leverencier van electriciteit), zonneboi
WIj probeerden 5 jaar terug met een energieadvies van Lens energie een plan voor de plaatsing van 90+ pv panelen door de ledenvergadering van de VVE goed te laten keuren.
Het is gelukt ons matig geisoleerde stalen woonschip uit 1929 aardgasvrij te maken. Dit hebben wij voor elkaar gekregen door onze twee CV-ketels te vervangen door één warmtepomp.
Deze woning in Amsterdam Oost bestaat uit de twee bovenste, samengevoegde verdiepingen van een pand/trappenhuis in het blok dat in 1924 werd gebouwd. De renovatie van de woning heeft als doel om de
Kenmerken van onze woning.
Patch 22 was enkele jaren het hoogste houten gebouw van Amsterdam. Sinds kort ingehaald door een hogere concurrent. Maar nog altijd van hout en dus duurzaam.
Ark is bijna energieneutraal. We hebben flink geïnvesteerd in isolatie en apparatuur.
Woonboot met 13 zonnepanelen en 10m2 aan zonnecollectoren. Van het aardgas afgesloten. We betalen nul euro voor elektra.
Een VvE bestaande uit 40 woningen van het bouwjaar 1991. Toen de daken in 2012 aan vervanging toe waren, kozen de huiseigenaren voor groendak.
Het Huis op Palen is een duurzaam woon-werk pand. Het wordt ontwikkeld in PO, zelfbouw dus. Het uitzicht vanaf boven is ontzettend mooi, daarom bouwen we op palen.
- 1 van 2
- volgende ›