Actueel

Op het platform staan bijna 1.750 huizen met uitgebreide verhalen. Wat zijn er weer enorm veel ervaringen uitgewisseld in 2020. Bijna elke onderwerp wat je met duurzaamheid kunt bedenken is wel aan bod gekomen. Van de huiseigenaren krijgen we terug de (online) bezoekers en met heel gerichte vragen komen. Het enthousiasme was te zien in het recordaantal van 100.570 bezoekers op het platform, en de lovende reacties van bezoekers. 

Hoe bouw je een huis met stro en leem? Wat zijn de kosten en baten van een hybride warmtepomp? Hoe kun je in kleine stappen isoleren, of je woning juist in één keer grondig verbouwen? Enthousiaste huiseigenaren deelden dit voorjaar hun tips en ervaringen over allerlei thema's, tijdens de 42 online thematours. Ruim de helft van de tours was volgeboekt en vijf zijn vanwege succes herhaald.

 

Veel Nederlanders willen aan de slag met het verduurzamen van hun huis. Om hen op weg te helpen, organiseert De Nationale Duurzame Huizen Route van 22 maart tot 10 april online thematours.

Het achtste jaar van de Nationale Duurzame Huizen Route was een heel bijzonder jaar! De thematours waren goed en wel van start, toen Nederland stilviel door het coronavirus.

Op 27 november vindt de allereerste live-uitzending plaats van het Nationaal Duurzaamheidscafé. Deze staat in het teken van duurzaam wonen: nu én in de toekomst. Kennis en ervaringen wisselen elkaar af.

De winnaars van de verkiezing van het ‘Duurzaamste Huis van Nederland 2020’ zijn bekend! Deze koplopers in duurzaamheid laten stuk voor stuk zien wat er mogelijk is, of je nu een oude of nieuwe woning hebt.

Wie aan de slag wil om zijn huis comfortabel en energiezuinig te maken, kan veel leren van de meer dan 1.600 ervaringsverhalen op de Nationale Duurzame Huizen Route. Nieuw dit jaar zijn de videogesprekken.

In 2017 interviewde de Nationale Duurzame Huizen Route huiseigenaar Willem Tolsma uit Heiloo. Hoe bevalt het nu en wat heeft hij in de tussentijd gedaan? Lees het updateverhaal in het oranje kader.

1500e huis persfoto

ZAANDAM – Het huis van Mirjam Sloots en Burret Olde uit Zaandam is als 1.500e huis aangemeld en is daarmee een mijlpaal voor de Duurzame Huizen Route.

Terugblik NDHR 2019

Het 7e jaar van de Nationale Duurzame Huizen Route was een overweldigend succes! Een recordaantal van 108 thematours in het voorjaar, ruim 5.000 bezoekers in november, landelijke media-aandacht, nieuwe gemeenten en provincies...